Vi tittar in hos Husmans Deli

Malin tipsar om Eldost, en ekologisk halloumi från Väddö Gårdsmejeri. Denna KRAV-märkta ost kan stekas och grillas precis som vanlig halloumi. Enligt WWF får lantbruksdjuren i Cypern mer antibiotika än i Sverige och därför är svensk halloumi ett bra alternativ.

Vackert marmorerad T-benstek från Strömdahla. T-bensteken tas från sadeln och är lätt att känna igen på sina två stycken kött separerade av ett ”T”. Den store är biffen, den mindre är innerfilén. Grilltips: leta efter stycken med en kraftig bit innerfilé som tar längre tid på sig att bli genomstekt. 

Husmans Deli erbjuder alltid ett rikligt sortiment av vällagad husmanskost, 
i god harmoni med ett handplockat ur-val av andra delikatesser. Som naturligt komplement finns också vårt urval av kött, charkuterier och ost från marknadens bästa leverantörer samt Husmans egna såser och marmelader.

På sommaren har vi härliga grillspett med oxfilé, fläskfilé, prinskorv, bacon, chorizo, paprika och rödlök. Och till det flera goda såser: Chillibearnaise, Chimichurri, Tomatconcassé, Guacamole, Sean Connery-sås och svampsås! Ps. Vill du ha dina spett marinerade kan vi hjälpa till med det!

Vår härliga leverantör och ostspecialist Alfio Arcidiacono är ofta på besök. Här öppnar han upp en hel 993 Parmigiano Reggiano, lagrad i 30 månader, som kunder och besökare får provsmaka. När det blir bättre tider för aktiviteter igen får ni titta förbi butiken och testa!

I vår takeaway-avdelning finns en stor variation av färdiglagade matlådor och sallader att ta med sig hem. Vad sägs om Kalvfilé, Oxfilé Provençale, Biff Greta eller Biff Rydberg till lunch eller middag? Ring butiken, titta in i hallen eller besök vår online shop. 

För mer inspiration besök oss i Östermalmshallen eller titta in på instagram.com/husmansdeli