Quincy Jones

Chefredaktör Lina Bielsten har träffat den världskände producenten i hans hem i Los Angeles. På 1960-talet var det dock Sverige som var hemmaplan för Quincy Jones. Vårt land har sedan dess haft ett stort rum i hans hjärta.

The High Society

I gruppen The High Society bjuder Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro på musik från tiden då "The Rat Pack" underhöll och ägde världen. Nu är siktet inställt på att ta Las Vegas till Stockholm, med dinnershows som förmedlar samma glädje, klass och musikalitet.

Jazzlegender

Det fanns en tid när världens främsta jazzmusiker samlades och levde här i Sverige. Hur var det att växa upp med dessa jazzlegender? Vi möter Eagle-Eye Cherry och Mikael Gordon Solfors, i den hyllade SVT-dokumentären om jazzlegenderna som snart kan bli långfilm.

Linus Wahlgren

Unge herr Wahlgren besitter en meritlista som sträcker sig fyrtio år tillbaka i tiden. Första rollen på vita duken fick Linus som sexåring i ungdomsfilmen G och teaterdebuten strax därefter i scenversionen av Emil i Lönneberga. Nu spelar han Thomas Newton i David Bowie-musikalen Lazarus.

Sarah Dawn Finer

Med sin gudabenådade röst har hon berört oss i mer än tre decennier. Nu lever Sarah Dawn Finer sitt liv fullt av framtidshopp och med ett stort hjärta i allt hon gör. När vi träffar henne blir det ett samtal om drömmar och drivkrafter, mat och minnen från en saluhall där hon gjort några av sina viktigaste inspelningar i livet.

Tommy Körberg

Tommy Körberg är en av våra allra främsta sångare. Nu spelar han den älskade och folkkära karaktären Gottfrid i musikalen Änglagård på Oscarsteatern. Följ med på vår långlunch med Tommy på Lisa Elmqvist i saluhallen.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är överallt. När pandemin förlamade världen slog Benjamin inte av på takten, tvärtom.

Tora Hallström

I huvudrollen som svenska konstnären Hilma af Klint i filmen Hilma fann hon sitt kall. Vi träffar det nya stjärnskottet Tora Hallström.

Micael Bindefeld

Micael Bindefelds memoarer Mannen Myten Minglet bjuder på tonårsbus, superstarglamour, intrikat skvaller, karriär, kärlek och känsloladdat rotsökande i en för många kanske förvånansvärt öppenhjärtig blandning.

Lasse Hallström

Lasse Hallströms nya storfilm Hilma, om den banbrytande konstnären Hilma af Klint, har haft premiär. Vi spenderade en dag med en av Sveriges mest hyllade filmregissörer i Östermalmshallen, en plats som familjen Hallström-Olin ser som sitt andra hem.

Lena Philipson

Lena Philipson är ett bekant ansikte, för såväl svenska folket som på Östermalm där hon synts frekvent på restaurang Lisa på Torget. Vi möter upp Lena som avslutat en sommarturné med Diggiloo och släppt självbiografin I händelse av min död

Tareq Taylor

Kocken, krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor har synts i TV-rutan i Tareq Taylors matresa, och Lyckomaten, vunnit flest medaljer i Kockarnas kamp, och dessutom varit årets julvärd 2021. Sedan dess har han en säker plats i svenskarnas hjärtan. 

Danny Saucedo

Vi pratar med artisten, visionären, kreatören och underhållaren Danny Saucedo om den nya krogshowen, kärleken till matlagning och sökandet efter något mer.  

Jan Carlzon

Hade Sverige haft annat statsskick vore han en sannolik presidentkandidat. Möt Jan Carlzon, en av våra mest framgångsrika företagsledare genom tiderna. 

Birgitta Stubbing

Hennes skönhet är fortfarande så strålande att den drar blickarna till sig. Birgitta Stubbing för sig likt en prima ballerina, vilket faktiskt var den unga flickan Birgittas yrkesval ”par preference”. Nyss fyllda 90 är hon Europas äldsta fotomodell.

Alexandra Zazzi

Hon brinner för mat. Att hon känns lika hemtam i TV-rutan, på Instagram, i radioapparaten, på tidningssidorna och på estraden som vid köksbänken har gjort henne till en av branschens allra starkast lysande personligheter.

Peter Elofsson

Efter 13 år i New York återbördades han till Sverige för idag tio år sedan. Vi träffar Peter Elofsson, det mångfacetterade skönhetsgeniet som har etablerat ADA, sitt första egna koncept.

Gunilla von Platen

Hon brinner för sina företag, investeringar och filantropiska projekt. 2022 gjorde Gunilla von Platen programledardebut i TV4:s svenska version av businessdokusåpan The Apprentice

Stephen Simmonds

En singer/songwriter, DJ och mood manager. Vi pratar med Stephen Simmonds om yrkesstolthet, förebilder och att vara en ostnörd.

Frida Ronge

Saluhallens magasin möter mästerkocken Frida Ronge - Sushisamuraj, surfare och socialt engagerad ambassadör.

Mauro Scocco

Poddkarusellen med Mauro Scocco och hans gode vän Plura Jonsson är en utmärkt humörhöjare. Vi växlade några ord med podd-duons ena hälft.

Loreen

Även om Loreen inte vann i sin Melodifestivalsdebut blev det uppenbart att en ny stjärna tänts på artisthimlen. Året därefter blev hon Loreen med hela Europa och har sedan dess framträtt världen över. 

Måns Zelmerlöw

Vi såg honom för första gången i Idol. Sedan dess har han vunnit Eurovision Song Contest, gjort succé i musikaler, programlett stora tv-produktioner och blivit pappa.

Alexander Karim

När klasskamraterna reste bort under skolloven satt Alexander kvar hemma med sina syskon och kollade på film. Idag är Alexander Karim en av våra starkast lysande stjärnor. 

Lena Olin

Lena Olin är en av Sveriges mest etablerade Hollywoodstjärnor. New York är numera hennes och maken Lasse Hallströms hem sedan tjugo år tillbaka, men så fort de sätter fötterna på svensk mark är det oftast till Östermalmshallen som de styr kosan först. 

Petter

 Petter sitter sällan still, förutom nu i saluhallen där vi slagit oss ner för att prata om hans 20-årsjubileum som artist, personer som betytt mest genom åren och fördelen med att bli äldre. 

Marie Göranzon & Jan Malmsjö

Magasinet träffar merittunga skådespelarparet Jan Malmsjö och Marie Göranzon. Vi pratar om vardagshjältar, dolda talanger och om man fortfarande kan överraska varandra efter femtio år tillsammans.

In memoriam

Lasse Berghagen

Som mellannamn skulle han kunnat heta ”Folkkär”. Hans fysionomi är en inventarie i Östermalms Saluhall i minst lika hög grad som hans visskatt och artisteri finns bevarad i generationer svenskars folksjäls utrymme för trivsel och glädje.

Barbo ”Lill-Babs” Svensson

Hon har uppträtt på varenda folkpark i vårt avlånga land, tävlat i Melodifestivalen flera gånger, representerat Sverige i Eurovision Song Contest och gjort såväl krogshower som musikaler. Ulf Elfving samtalar med Lill-Babs om turnerandet, matlagningstraditioner och kärleken till familjen.

Börje Salming

”Jag försökte förklara att vi redan hade en kung i Sverige men det var lönlöst. I Toronto tyckte de att jag borde vara ’The King of Sweden’...”, skrattar Börje Salming. Följ med på vår fika med en naturnära, ödmjuk och ärrad legendar.