Pol Roger 6:e generationen
Oavsett tid på året är den festligaste drycken av dem alla: Champagne. Det är därför extra roligt att vi fick möjlighet att prata med Bastien Collard de Billy under hans senaste Sverigebesök.
Frida Nilsson
Med bas i Malmö är hon kreativ chefskock inom hotell- och restaurangkoncernen ESS Group. Vi träffar välmeriterade skånska matlagningsgeniet Frida Nilsson på gästspel i Östermalmshallen.
Richard Juhlin
Om talang ligger i blodet eller ej låter vi vara osagt, men i Richard Juhlins fall har hans exceptionella smaksinne och fotografiska doftminne gjort honom till världens främsta champagneexpert.
Mat & Musik
Östermalmshallens stammis Eric Gadd är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. 2021 vann han den första säsongen av Sveriges mästerkock VIP. Med Erik Videgård - flerfaldigt prisbelönt krögare, kock och kokboksförfattare - har han gett ut kokboken "Mat & musik".
Mästerkocken Norbert Lang
Det är ett kärt återseende när mästerkocken Norbert Lang gästspelar hos Lisa Elmqvist som han gjort de senaste tio åren. På våren tillagas flera förrätter, varmrätter och desserter i köket. Allt baserat på sparris. Vi träffar Norbert på Lisas i Hallen och får ta del av hans recept på vit sparrissoppa.
Lär känna Pouilly-Fumé
Loirefloden slingrar sig genom det som brukar kallas för Frankrikes trädgård, vinregionen Loire. Här kantas flodbankerna av slott, vingårdar och grönska. Det är en otroligt vacker del av landet. Och faktiskt så är det just denna flod som skiljer byarna Sancerre och Pouilly-Fumé åt som ligger på var sin sida.
Bubblornas bästa vänner
Charles Heidsieck är en hyllad och älskad champagneproducent som uppskattas av såväl sommelierer, vinskribenter och champagneentusiaster. Brut Réserve är signaturvinet som år efter år levererar och tack vare en stor andel reservvin, hela 40%, får den en generös och smakrik karaktär redan som ung.
Bollinger
Få drycker är så starkt förknippade med festligheter som champagne. Få champagnehus har en sådan anrik historia som Bollinger. Efter närmare 200 års existens fortsätter de att leverera bubblande premiumdrycker i en unik stil, som uppskattas av såväl champagneälskare och konnässörer som brittiska filmspioner.
Louis Roederer
Louis Roederer är frukten av tid, arbete och tålamod. Det är också ett av de sista framstående, champagnehusen som fortfarande är helt familjeägda. Husets historia tar fart år 1827 då Louis Roederer började arbeta på företaget. Sex år senare, 1833, tar han över hela verksamheten och ger den även sitt namn.
Kändisbubbeltest
"Kändisviner" upptar allt fler butikshyllor i det statliga starkdryckesmonopolet. Några av namnen som figurerar på flasketiketterna är Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Lena Philipson och Leif GW Persson. Vi bjöd in ett glatt gäng bubbelentusiaster för att testa en handfull buteljer cava och prosecco.
Hallen 135 år: Christer Elmqvist
Vissa byter jobb flera gånger i karriären. Andra förblir trogna sitt yrke livet ut – och stannar i Östermalms Saluhall. Christer Elmqvist började som springpojke i farmor Lisas fiskaffär i saluhallen, en plats han har kommit att älska och vet mer om än de allra flesta.