Pol Roger 6:e generationen

Oavsett tid på året är den festligaste drycken av dem alla: Champagne. Det är därför extra roligt att vi fick möjlighet att prata med Bastien Collard de Billy under hans senaste Sverigebesök.

Frida Nilsson

 Med bas i Malmö är hon kreativ chefskock inom hotell- och restaurangkoncernen ESS Group. Vi träffar välmeriterade skånska matlagningsgeniet Frida Nilsson på gästspel i Östermalmshallen.

Richard Juhlin

Om talang ligger i blodet eller ej låter vi vara osagt, men i Richard Juhlins fall har hans exceptionella smaksinne och fotografiska doftminne gjort honom till världens främsta champagneexpert.

Mat & Musik

Östermalmshallens stammis Eric Gadd är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. 2021 vann han den första säsongen av Sveriges mästerkock VIP. Med Erik Videgård - flerfaldigt prisbelönt krögare, kock och kokboksförfattare - har han gett ut kokboken "Mat & musik".

Mästerkocken Norbert Lang

Det är ett kärt återseende när mästerkocken Norbert Lang gästspelar hos Lisa Elmqvist som han gjort de senaste tio åren. På våren tillagas flera förrätter, varmrätter och desserter i köket. Allt baserat på sparris. Vi träffar Norbert på Lisas i Hallen och får ta del av hans recept på vit sparrissoppa. 

Lär känna Pouilly-Fumé 

Loirefloden slingrar sig genom det som brukar kallas för Frankrikes trädgård, vinregionen Loire. Här kantas flodbankerna av slott, vingårdar och grönska. Det är en otroligt vacker del av landet. Och faktiskt så är det just denna flod som skiljer byarna Sancerre och Pouilly-Fumé åt som ligger på var sin sida. 

Bubblornas bästa vänner

Charles Heidsieck är en hyllad och älskad champagneproducent som uppskattas av såväl sommelierer, vinskribenter och champagneentusiaster. Brut Réserve är signaturvinet som år efter år levererar och tack vare en stor andel reservvin, hela 40%, får den en generös och smakrik karaktär redan som ung.

Bollinger

Få drycker är så starkt förknippade med festligheter som champagne. Få champagnehus har en sådan anrik historia som Bollinger. Efter närmare 200 års existens fortsätter de att leverera bubblande premiumdrycker i en unik stil, som uppskattas av såväl champagneälskare och konnässörer som brittiska filmspioner.

Louis Roederer

Louis Roederer är frukten av tid, arbete och tålamod. Det är också ett av de sista framstående, champagnehusen som fortfarande är helt familjeägda. Husets historia tar fart år 1827 då Louis Roederer började arbeta på företaget. Sex år senare, 1833, tar han över hela verksamheten och ger den även sitt namn.

Kändisbubbeltest

"Kändisviner" upptar allt fler butikshyllor i det statliga starkdryckesmonopolet. Några av namnen som figurerar på flasketiketterna är Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Lena Philipson och Leif GW Persson. Vi bjöd in ett glatt gäng bubbelentusiaster för att testa en handfull buteljer cava och prosecco.

Årets kock: Jessie Sommarström

Vi har träffat Årets Kock och mottagaren av Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 2022. Hon heter Jessie Sommarström, är klimatsmart, hållbarhetsklok och fylld av tankar kring framtidens mat.

Hallen 135 år: Christer Elmqvist

Vissa byter jobb flera gånger i karriären. Andra förblir trogna sitt yrke livet ut – och stannar i Östermalms Saluhall. Christer Elmqvist började som springpojke i farmor Lisas fiskaffär i saluhallen, en plats han har kommit att älska och vet mer om än de allra flesta.

Smakfullt i vinter

Kökschef Gustav Onnermark på Arla Unika bjuder på en
nybakad focaccia toppad med pumpa och tomat. Plus några goda tips på topping. Bon appétit!

En guldklimp i hallen

Arla Unika har sedan etableringen i Sverige satsat alltmer på svenska ostar. Nu har de lanserat Guldklimp från Östersunds mejeri, en flaggskeppsost fylld av umami och proteinkristaller, som tagit drygt fyra år att ta fram.

Recept på läcker sockerkaka

Vi bjuder på ett läckert recept på Sockerkaka med brynt smör, blåbär och Den Hvide Dame. Den Hvide Dame är en vitmögelost med lite fetare karaktär som ger en rund, elegant smak. Den här desserten kan enkelt förberedas i god tid innan gästerna kommer.