Ny VD på Villa Dagmar

Charlotta Olsson

Det är unikt att ha ett hotell i anslutning till en saluhall.

På vad som idag nästan känns som nolltid har stråket mellan Östermalmstorg och Nybroplan förvandlats till ett stadsflanörernas eldorado. Vid sidan av Östermalmshallen har det blommat upp en flora av restauranger, caféer och nya butiker. Och mer är på gång. Just vid sidan av Hallen, vägg-ivägg mot Nybrogatan, ligger boutiquehotellet Villa Dagmar. I ett av de många omsorgsfullt ombonade utrymmena inmundigade Magasinet en frukostlatte och nybakad croissant med Charlotta Olsson, nytillträdd VD för både Villa Dagmar och storasysterhotellet Hotel Diplomat.

Kvarteret är välbekant för Charlotta, som barn följde hon då och då med sina föräldrar till Östermalmshallen för att äta weekendlunch eller handla helgmat. Numera passerar hon igenom saluhallen praktiskt taget varje dag.

Vad betyder det för hotellet och era gäster att ha Hallen som granne?
– Det är unikt att ha ett hotell i anslutning till en saluhall. Det skapar ett trevligt flöde och ett stort mervärde för våra gäster att kunna besöka Östermalmshallen.

Om du skulle beskriva Villa Dagmar med egna ord?
– Vi är ett internationellt boutique hotell med härlig atmosfär och vackra detaljer. Både i arkitekturen och alla vackra blommor. Villa Dagmar är en destination i sig med egen konceptbutik, gym och retreat med möjlighet till behandlingar, eget bageri, och bar- och restaurangupplevelser under ett och samma tak.

Vilken typ av gäster har ni och vad kan de förvänta sig av en vistelse hos er?
– Under veckorna är det främst affärsresenärer, både internationella och svenska. På helgerna är det många gäster som väljer oss för en ”staycation” i sin egen stad, men även gäster från Skandinavien och övriga världen. De kan förvänta sig personlig service, sköna sängar, fina rum och en pulserande inspirerande miljö.

Du inledde din hotellkarriär för femton år sedan och har haft ledande positioner på en handfull anläggningar inom Radisson koncernen, senast där som VD för Radisson.

Collection Strand Hotel på andra sidan Nybroviken; hur ser en ”vanlig arbetsdag” ut för en hotelldirektör?
– Eftersom jag bara varit på plats sedan i början av september försöker jag just nu lära känna alla medarbetare, våra gäster och skapa mig en bild av vad vi står, var jag gör mest nytta och på vad vi tillsammans ska fokusera, både kort- och långsiktigt. För det mesta innefattar arbetet som VD för ett hotell övergripande ansvar för utveckling av hotell och organisation, men det händer självklart även att man får hoppa i driften när det behövs.

Kan du redan nu berätta något om vad som händer på Villa Dagmar den närmaste tiden?
– Brunchen är tillbaka lördagar och söndagar. Vår vinbar Dagges har öppnat upp för frukost och lunch som ett komplement till restaurangen och vinlistan har utökats med flera nya spännande viner. Vi har renoverat delar av restaurangen och fått in fler sittplatser samt utvecklat menyn. Både höst-och julmarknad kommer att anordnas i Trädgården.

En av de viktigaste funktionerna på ett toppklass-hotell är conciergen; vilka Stockholmstips får era gäster när de kommer och ber om förslag?
– Vi brukar rekommendera besök på några av stadens fantastiska museum. Mina personliga favoritmuseum är Waldemarsudde, Nationalmuseum och Fotografiska. En guidad tur i vår vackra skärgård ligger också högt upp på listan. Dessutom har Stockholms shoppingutbud utvecklats med flera stora modehus som öppnat butiker. Sist men inte minst föreslår jag förstås Hotel Diplomats klassiska Afternoon Tea som kom- på grannhotellet mer öppna upp igen i ny tappning under vintern.


SALUHALLEN MAGASIN / N02 2022