Bästa hotellen på Östermalm

NÄSTAN ETT STENKAST FRÅN SALUHALLEN 

Hotellutbudet på Östermalm tillfredsställer de flesta smaker. Kvarteren med några av Stockholms lyxigaste adresser huserar självklart flera av stadens lyxigaste hotell, men även trendiga boutiquehotell och andra pärlor. Stort och elegant eller litet och intimt – här finns något för alla, inklusive den allra mest kräsna övernattaren. Unna dig en staycation eller förgyll Stockholmsbesöket på ett av Östermalms bästa hotell. 

TEXT: ANTONIA A. ALVINA L. & LINN W. 

Ett Hem

Sköldungagatan 2, Östermalm

INTIMT OCH EXKLUSIVT

Tjusiga Ett Hem i Lärkstaden har på bara några år lyckats etablera sig som Stockholms kanske lyxigaste hotell – utan att göra något väsen av sig. Med endast ett fåtal rum och sviter fördelade i två vackra tegelstensbyggnader, ökar exklusiviteten, och den personliga intimitet som genomsyrar hela hotellet är unik. Ilse Crawford står för designen, vilken får även internationella besökare och magasin att häpna.

etthem.se

The Sparrow Hotel

Birger Jarlsgatan 24, City/Östermalm

PERSONLIGT BOUTIQUEHOTELL

Ett av flera boutiquehotell som hittas runt omkring Stureplan. The Sparrow är ett intimt, personligt och elegant hotell med lyxig känsla. Trots närheten till pulsen är hotellet en lugn oas där du kan äta både middag och ta en drink i The Sparrow Wine Bar & Bistro.

thesparrowhotel.se

Hotel Diplomat

Strandvägen 7c, Östermalm

FEMSTJÄRNIG LYX

Hotel Diplomat på Strandvägen har belönats med fem stjärnor av god anledning; här kan du vänta dig service i toppklass och en utsikt utöver det vanliga. Hotellet har 130 ljusa rum och exklusiva sviter som alla är inredda i klassisk, tidlös stil med en ljus färgpalett. Dessutom med Stockholms nöjesliv runt knuten.

diplomathotel.com

Kung Carl

Birger Jarlsgatan 21, City/Östermalm

ANTIKA INSLAG

Huset som Hotell Kung Carl ligger i vid Stureplan vetter mot paradgatorna Birger Jarlsgatan och Kungsgatan samt mot Norrlandsgatan. Varje hotellrum är unikt i sin inredning, med många klassiska och antika inslag som ropats in på auktioner genom åren. Utöver själva hotellrummen har Kung Carl även restaurang och barer med influenser från det franska 1800-talet.

kungcarl.se

Hotel Villa Dagmar

Nybrogatan 25-27, Östermalm

INTERNATIONELL LYX

Ett av Stockholms senare tillskott hittas på Nybrogatan, vägg i vägg med Östermalmshallen. Villa Dagmar har restaurang, innergård och bar men såklart även hotellrum. Här bor man lyxigt, välbäddat och elegant i en nyrenoverad byggnad med klassisk stil där personlig service står i centrum. Boutiquehotellet är lillasyster till det mer välkända Hotel Diplomat, som ligger ett stenkast härifrån.

hotelvilladagmar.com

Elite Hotel Stockholm Plaza

Birger Jarlsgatan 29, City/Östermalm/Norrmalm

ETT STENKAST FRÅN STUREPLAN

Beläget intill lummiga Humlegården och pulserande Stureplan hittar du anrika Elite Hotel Stockholm Plaza. Hotellet erbjuder 143 elegant inredda hotellrum och en relaxavdelning med bastu för den som vill koppla av från storstads-pulsen för en stund. På hotellets gatuplan hittar du ävenden prisbelönta restaurangen Vassa Eggen.

elite.se

Mornington

Nybrogatan 53, Östermalm

ETT STENKAST FRÅN STUREPLAN

Beläget intill lummiga Humlegården och pulserande Stureplan hittar du anrika Elite Hotel Stockholm Plaza. Hotellet erbjuder 143 elegant inredda hotellrum och en relaxavdelning med bastu för den som vill koppla av från storstads-pulsen för en stund. På hotellets gatuplan hittar du ävenden prisbelönta restaurangen Vassa Eggen.

mornington.se

FLER HÄRLIGA HOTELL


Scandic Park

Karlavägen 43, Östermalm

FOTBOLLSSTJÄRNORNAS FAVORIT

Scandic Parks placering, precis norr om Humlegården på Karlavägen, ger hotellet ett unikt läge. De lugna kvarteren i Villastaden möter parkens gröna oas, men du har fortfarande Karlavägen och city alldeles runt knuten. Är du ett fotbollsfan ska du zooma in lite extra på just det här hotellet – det är nämligen här som det svenska fotbollslandslaget brukar parkera spelarbussen och övernatta.

scandichotels.se

Clarion

Storgatan 6, Östermalm

LUGNARE KVARTER

Clarion Collection Hotel Wellington ligger centralt på Östermalm, med Stureplan några få minuters promenad bort. Trots det centrala läget är området lugnt och stillsamt, bland bostadskvarter med små butiker, och med Östermalmstorgs utbud av affärer och restauranger runt hörnet. 

nordicchoicehotels.se

Scandic Anglais

Humlegårdsgatan 23, City/Östermalm

CENTRAL MÖTESPLATS

Scandichotellet Anglais har blivit en mötespunkt för stockholmarna. Hit kommer många för att äta, ta något i baren, jobba några timmar i loungen eller för att besöka takterrassen och njuta av stadspulsen från ovan. Rummen är modernt inredda och sträcker sig från mindre singelrum till större sviter.

scandichotels.se

Hotel Esplanade

Strandvägen 7A, Östermalm

ROMANTISK JUGENDDRÖM

Granne med skärgårdsbåtarna i Nybroviken ligger boutiquehotellet Esplanade. Den som är på jakt efter en familjär hotellupplevelse kombinerat med ett fantastiskt läge, paketerat i en romantisk sekelskiftesdesign, ska boka in en vistelse här.

hotelesplanade.se

Story Hotel

Riddargatan 6, Östermalm

URBANT DESIGNHOTELL

En kort promenad från Stureplan hittar du coola Story Hotel, ett designhotell där råa material som betong och metall tillsammans med modern konst genomsyrar inredningen. Hotellkrogen Ling Long är ett populärt besöksmål som förstås blir pricken över i:et under en vistelse här.

storyhotels.com

Elite Eden Park Hotel

Sturegatan 22, Östermalm

NÄRA TILL ALLT

I raden av flera hittas även detta Elite-hotell centralt beläget i Stockholm. Detta är modernt renoverat och ligger med utsikt mot Humlegården, nära till både butiker och restauranger. Hotellet har 124 stilfullt och klimatneutralt inredda rum. Personalen ska finnas tillgänglig dygnet runt, så god service ligger dem varmt om hjärtat. Även en wellnessavdelning med gym och relax finns att utnyttja.

elite.se

Hotellguiden presenteras i samarbete med ThatsUp som är Sveriges största krog- och nöjesguide.
Fler tips och guider finner ni på thatsup.se. Följ gärna på Instagram @thatsup_stockholm.


SALUHALLEN MAGASIN / N02 2022