Sommarmingel på Mornington Hotel

Runt hörnet från saluhallen ligger Mornington Hotel, vars mysiga innergård är en undangömd pärla på Östermalm. Här samlades ett glatt sällskap för att fira magasinets 9-årsdag och smygläsa sommarutgåvan. Gästerna välkomnades av kvällens värdar Lina Bielsten, chefredaktör för Östermalms Saluhall Magasin, och Alexander Erwik, eventarrangör, tillsammans med hotellchef Märit Andersson och personal på Mornington Hotel.

Det bjöds på bubbel, vin och god plockmat. Trots att små regndroppar sakta singlade ner stannade gästerna kvar utomhus, ett tecken på en hög trivselfaktor som höjdes ytterligare ett snäpp av den sköna musiken från eminente DJ:n Hasse Shimoda. Chansen att vinna en weekend på Rånäs Slott kan nog ha bidragit till att ingen ville smita tidigt.

När ljudvolymen senare behövde sänkas på innergården, höjdes den inomhus istället. Kvällen avslutades med svängig samba och bossa nova av brasilianska sångerskan Deise Andrade på den sedvanliga torsdagsjazzen i loungen. Om ni gillar live-musik och framför allt jazz är redaktionens tips att titta förbi Mornington Hotel, som har gästspel av olika jazzband och artister ett par torsdagar varje säsong. Det är fri entré, men boka bord om ni inte vill trängas i lobbyn. Många har trots allt redan upptäckt denna gemytliga afterwork på Östermalm!

Arrangörer: Lina Bielsten, Bielsten & Co, och Alexander Erwik, Erwik Communication.
Samarbetspartners: Mornington Hotel, Vinunic, Rånäs Slott.
Foto: Katriina Mäkinen och Anna Shimoda 
DJ: Hasse Shimoda