Las Vegas-show med The High Society

Östermalmshallen 135 år

Östermalms Saluhall Magasin och Bielsten & Co har bjudit in till en unik kväll efter stängning i Östermalmshallen med en exklusiv show av artistgruppen The High Society. Trion Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström pryder dessutom senaste omslaget av magasinet, som gästerna är här för att fira. 
Eventarrangören och magasinets grundare Lina Bielsten välkomnar oss till ett gemytligt kalas där det bjuds frikostigt på Pol Roger Champagne och lyxiga kanapéer från Lisa Elmqvists restaurang. Det är skytteltrafik till alla godsaker som dukats upp. Värdinnan har däremot en förmaning: hur lockande det än må vara kan gästerna tyvärr inte ta med några uppstoppade djur hem från butikerna. Då får man vakten Jon Holmgren efter sig, säger hon skämtsamt. Hon avslutar med att berätta om de populära guidade visningarna i saluhallen som hon genomför som frilanskonsult sedan flera år tillbaka. Allt från företag och föreningar till turister och privatpersoner, ja hon har till och med getts bort som födelsedagspresent och julklapp till livsnjutare som vill uppleva en unik tur bakom kulisserna (och höra om anekdoter med kända gäster). Saluhallens historia får kvällens gäster höra mer om, och om livet som handlare i dåtid och nutid, när mikrofonen lämnas över till Christer Elmqvist och Ulf Elmqvist, från familjeföretaget Lisa Elmqvist som snart fyller 100 år! Sedan kliver The High Society upp på scen, klädda i färgglada smokingkostymer och som alltid med ett leende på läpparna. Vi får ett smakprov på musik från en tid när Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr i The Rat Pack trollband publiken. Tillsammans med minst lika begåvade pianisten Manne Skafvenstedt lyckas killarna få hela sällskapet i Östermalmshallen att svänga loss. Det klappas, sjungs med och skrattas om vartannat - en smått magisk stämning som ingen vill ska ta slut! 

OMSLAGSFOTO: SEAN LEWTHWAITE. ÖSTERMALMS SALUHALL MAGASIN. (C) BIELSTEN & CO

Arrangör: Lina Bielsten, Bielsten & Co.
Samarbetspartners: Pol Roger Champagne, Ward Wines, Lisa Elmqvist, Oddbird, Skny Btch Soda Water och Yearwood PR. Tack även till goodiebagpartners: M Seger, Nybroe Smörrebröd, Arla Unika och Betsy Sandberg Choklad.

DJ och ljud: Daniel Yngwe och Leo
Foto: Karina Ljungdahl

TILL SLUT: Stort tack till alla annonsörer, samarbetspartners och läsare som följt med på den här resan i 13 år och nu väntar nya äventyr! Östermalms Saluhall Magasin läggs ner i dess befintliga grafiska form och namn, men Bielsten & Co kommer att fortsätta arbeta med kommunikation, kreativt innehåll och skräddarsydda aktiviteter, både på plattformen bielstencompany.se och i andra sammanhang med nya uppdragsgivare. Be nice and keep swingin’

Stort tack till: Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström i The High Society med pianisten Manne Skafvenstedt som bjöd på glädje och musikalitet i högsta klass! 
Och till kvällens eventteam som hjälpte till med garderob och entré samt att städa undan ihop med arrangören efter att gästerna gått hem, icke att förglömma! 

Vill du se kvällens gäster? Scrolla i bildspelet nedan.
Grundaren av Östermalms Saluhall Magasin och eventarrangören, Lina Bielsten, med kvällens artister och omslagspersoner: Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro i The High Society.

The High Society siktar på att ta Las Vegas till Stockholm, med dinnershows som förmedlar samma glädje, klass och musikalitet. Håll utkik efter kommande konserter på deras hemsida www.thehighsociety.se och har ni missat artikeln om Karl, Rennie och Joachim, läs den gärna HÄR

Världskände trollkarlen Joe Labero har varit med i Östermalms Saluhall Magasin tidigare och besöker hallen ofta när han är i Stockholm. 
Stammisen Henric von Zweigbergk med äkta makan Camilla. Henric har också varit med i saluhallens magasin och berättade då om pappa Jans varma relation till handlarna i hallen. 
Programledaren Henrik Olsson med sambon och konditorn Oscar Målevik. 
Vackra Marianne Scheja med maken Lars Fransson. 
Kvällens värdinna, chefredaktör Lina Bielsten startade Östermalms Saluhall Magasin för tretton år sedan och detta blir sista numret som ges ut. 
Doft- och skönhetsexperten Alexander Catalan. 
Designern Peter Englund spred härlig julstämning med PR-kvinnan och väninnan Mia Jorpes 
Alltid välklädda och matchande paret Ann och Leif Schulman, nöjeschef på Allers förlag. 
Vänninor på galej: Caroline Svedbom, smyckesdesigner, och Jessica Berghult, journalist. 
Designern och programledaren Maria Westerberg (t.h) med väninna. 
Legendariske jazztrummisen Ronnie Gardiner bor i Sverige sedan många år och har medverkat i den prisade SVT-dokumentären "När jazzlegenderna kom till Sverige". Här med killarna i The High Society (Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro) som var extra glada över att ha Ronnie i publiken på kvällens event!
Europas äldsta fotomodell Birgitta Stubbing med dottern Ylva Stubbing, som driver modellagenturen Ladies Team. Birgitta är med i senaste numret av magasinet och aktuell med boken "På Höga Klackar", som släpptes lagom till hennes 90-årsdag.
Härliga radiolegenden Uffe Elfving, som har skrivit krönikor i flera nummer av Östermalms Saluhall Magasin.
läddesignern Göran Alfredsson har sin ateljé Thalia på Östermalm, inte långt från saluhallen. I senaste magasinet har han stylat stammisen och modellen Birgitta Stubbing.
F.d. hockeyspelaren Mats Ulander med saluhallens stammis Anita Galli. 
Petra Lindell, chefredaktör Gala Magasin, med maken John John Lindgren. 
Christer Elmqvist med sonen Ulf Elmqvist, numera VD för familjeföretaget Lisa Elmqvist (som gör sig redo för sitt 100-årsjubileum 2026).
 
Konstnären och sångerskan Paola Bruna med radio- och poddcastproducenten Anders Olsson. 
”NK-Ola” Nygren, Emil Yliperttula och Daniel Björnflod.
Johann Wahlborg och konstnären Diana Wahlborg.
Barnadvokaten Anna Ekvall.
Panagiotis Cotaidis och deckarförfattaren Benjamin Falk.
Glada vänner på kalas, fr.v.: Anna Wikner, Jenny Lundahl, Yonas van der Hoogen, eventarrangör Lina Bielsten och Fanny Simonsson. 
Carina Sandberg från Lisa Elmqvist, med maken Håkan. 
Det bjöds på Pol Roger Champagne hela kvällen. 
Mia Jorpes och Åsa Criborn mös ikapp.
De lyxiga kanapéerna från Lisa Elmqvist var väldigt populära. 
Kolapaj i miniatyr från Lisa Elmqvist.
Artisten Karl Dyall är klar för kvällens show. 
Artisten Rennie Mirro med pappa och jazz- & bluesmusikern Eric Bibb. 
Eventarrangören Lina Bielsten hälsar alla gäster välkomna. (på bilderna ser vi förra omslaget med Quincy Jones och senaste numret med The High Society, som är kvällens underhållning). 
Kvällens gäst Christer Elmqvist berättar om livet som handlare i dåtid och nutid. En längre intervju med Christer och hallens historia kan man läsa i Östermalms Saluhall Magasin no.2 2023. 
Ulf Elmqvist driver numera familjeföretaget Lisa Elmqvist, tillsammans med syskonen Peter och Ninna, och är även ordförande i saluhallen. 
Kvällens underhållning stod The High Society för. Karl Dyall, Rennie Mirro och Joachim Bergström har uppträtt över tio år tillsammans som grupp, men har känt varandra sedan tjugoårsåldern och de har alla gedigna karriärer som artister i bagaget. 
Karl Dyall.
Rennie Mirro.
Joachim Bergström. 
The High Society sjunger "That´s life". 
Pianisten Manne Skafvenstedt giggade som en hel orkester. Vilket sväng! 
Jazztrummisen Ronnie Gardiner och Karl Dyall (som tar en paus medan han lyssnar på duetten av Rennie Mirro och Joachim Bergström som sjunger "Me and My Shadow").
"Me and My Shadow" sjunger Rennie tillsammans med Jocke (en av värdinnans favoritlåtar). 
Jocke & Rennie showade loss och fick alla i lokalen att dansa med. Foto: Cawa Media.
Eventarrangör Lina Bielsten med legendariske jazzmusikern Ronnie Gardiner. 
Rennie Mirros pappa, jazz- och bluesmusikern Eric Bibb.

The Fantastic Red Four: Peter Englund, Ann och Leif Schulman, och Mia Jorpes.

Rennie Mirro, Eric Bibb, Karl Dyall och Joachim Bergström. 
Marcus Årskog som driver Yearwood PR, var eventpartner ihop med arrangören Lina Bielsten. 
Den söta lilla julgranen från Newport på NK.

Vinnare av tävlingen på Instagram med Lisa Elmqvist

Vinnarna får var sitt presentkort till ett värde av 1 000 kr: Tim Stenhammar, Diana Wahlborg, Pelle Agorelius, Marianne Scheja och Ronnie Gardiner. Vinnarna meddelas via e-post eller DM på Instagram. 


Event med The High Society i Östermalms Saluhall. 
Arrangör: Lina Bielsten ⎮ Bielsten & Co