Hundstallet räddar liv

Djurvännerna Gerda Thyselius och Lotten Johansson startade Svenska Hundskyddsföreningen 1908. Den ideella organisation som idag driver Hundstallet på tre olika platser i Sverige; Stockholm, Alingsås och Staffanstorp. Verksamhetens syfte är att hjälpa, vårda och omplacera utsatta hundar. 

Bästa hotellen på Östermalm

Kvarteren med några av Stockholms lyxigaste adresser huserar självklart flera av stadens lyxigaste hotell, men även trendiga boutiquehotell och andra pärlor. Unna dig en staycation eller förgyll Stockholmsbesöket på ett av Östermalms bästa hotell.

Privata visningar i saluhallen

Både privatpersoner och företag har möjlighet att boka guidade visningar av Östermalmshallen, ledda av Lina Bielsten som har tretton års erfarenhet som projektledare i saluhallen och grundare av Östermalms Saluhall Magasin (utgivningsår 2010-2023).

Madame Magasin

Hon vet allt om saluhallens historia, handlarnas specialiteter och vilka stjärnor som är stammisar. Men vad vet ni egentligen om Östermalms Saluhall Magasins chefredaktör? Vi ville veta mer om jobbet ”bakom kulisserna”. 

Stora saluhallen i Göteborg

Vi tar en gastronomisk tripp till västkustens huvudstad. Visste ni att det finns fyra saluhallar i Göteborg? Störst är inomhusmarknaden på norra delen av Kungstorget med sina drygt fyrtio butiker och restauranger, passande nog med namnet Stora Saluhallen.

Etikett med Edward Blom

För att hjälpa oss övriga emellanåt socialt osäkra medborgare att undvika diverse fadäser har Edward Blom skrivit en bok, titulerad ”Edward Bloms etikettbok – om konsten att umgås med människor”. Här bjuder Östermalmshallsfantasten Blom med stor generositet på en snabblektion i detta delikata ämne.

Krönika med Ulf Elfving

Ulf Elfving är journalist, programledare och stamgäst i Östermalmshallen. I magasinet bjuder Ulf på en tillbakablick på fredagarna i Hallen och berättar hur Stellan Skarsgård fick rollen i Hamiltonfilmerna. 

Kungliga hallen lyser upp

Östermalms Saluhall Magasin kommer vara på plats när några av världens främsta tennisspelare återvänder till anrika Kungl. Tennishallen. Stockholm Open har genom åren bjudit på en rad oförglömliga tennisögonblick.

Stockholms privatteatrar 

Stockholm lär vara en av världens teaterrikaste städer, räknat per capita. Många får kämpa för sin överlevnad, andra går med utsålda hus. Då teaterlivet ligger oss varmt om hjärtat tänkte vi ta med våra läsare på en liten scenodyssé.

Hundvänliga Östermalm

Redaktionsvovven Quincy tassar runt hundvänliga östermalmska vattenhål (och några lite längre bort). Här delar vi med oss av några tips till andra hundägare i stan. 

Villa Dagmar

Villa Dagmar i början av maj 2021 äntligen slog upp sina eleganta entrédörrar begåvades Hotel Diplomat med en lillasyster och Östermalmshallen med en tjusig granne. Följ med magasinet när vi går genom passagen från Lisa Elmqvist in till det nya boutiquehotellet.

The perfect world foundation

Den svenskgrundade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation vill få stopp på den onödiga utrotningen av marina bestånd som hostas av spökfiskande fiskeredskap. Tillsammans med Prins Albert II av Monaco sjösattes det nya havsprojektet den 5:e maj 2022 i samband med prinsens besök i Sverige.

Yoga för stela män

Många män kan känna igen sig i "ont i kroppen", "stelhet i axlarna", "stillasittande vid datorn" och "ständig stress att hinna med deadlines". Yoga kan hjälpa till ett mer balanserat liv. Madeleine Wilhelmsson, grundare av Yogamana, har därför tagit fram en kurs speciellt för stela män.

Hilma af Klint

Hilma af Klints förhållandevis nyupptäckta konstnärskap fortsätter att väcka förundran. Hennes abstrakta verk låter oss skåda bortom det synliga och bjuder in till den mänskliga existensens mer andliga dimensioner. Vårt sinne blir förbryllat, kanske förtrollat, förtjust och möjligen förlöst.

Picknick i Stockholm

Ta med picknick-korgen och filten, gör en delikatess-safari bland diskarna i Hallen och håll sedan till godo med vår lista på förslag till asfaltoaser, skogsgläntor, parker och vattenhål på i olika grad hanterbara avstånd från saluhallen. Bon pique-nique!

Anette Ersa Engberg 

Köket — Det är hit vi dras framåt småtimmarna för att skvallra, lösa världsproblem och dryfta livets gåtor. Poggenpohl är kökens konung. Magasinet fick audiens i deras butik på Birger Jarlsgatan 34, där Hudiksvallsbördiga Anette Ersa Engberg regerar sedan 2004.

Edit K och Entreprenörspodden

En av redaktionens favoritpoddar just nu är ”I huvudet på en entreprenör”. Magasinet möter PR-experten Edit Künstlicher som startade podden för snart tre år sedan, då som ett hobbyprojekt men nu är det blodigt allvar. 

Ny VD på Villa Dagmar

I ett av de många omsorgsfullt ombonade utrymmena inmundigade Magasinet en frukostlatte och nybakad croissant med Charlotta Olsson, nytillträdd VD för både Villa Dagmar och storasysterhotellet Hotel Diplomat.

Stilguide Herrar

Magasinet har å den manliga hälften av Hallens kundkrets vägnar plockat ut några guldkorn ur boken ”Modeguide för män”, skriven av journalisten och författaren Bernhard Roetzel, ett tyskt modeorakel med global genomslagskraft.

Padel tar över Stockholm

Få sporter har vuxit så explosionsartat i Europa – och i Stockholm – som padel de senaste åren. Och i huvudstaden finns glädjande nog flera anläggningar där du kan utöva denna enkla, fartfyllda och sociala racketsport.

Yonas Östermalmspärlor

För en antikvitets- och designintresserad person är Östermalm ett litet eldorado. Fråga bara konstnären Yonas van den Hoogen som har koll på de flesta inredningsbutiker, konstgallerier och second hand-affärer. Här tipsar han om några av sina favoritställen.