En kväll i jazzens tecken

Östermalms Saluhall Magasin bjöd in till ett exklusivt firande av sitt sommarnummer och smyglansering av långfilmen om jazzlegenderna som kom till Sverige. Dessutom uppmärksammades världskände musikproducenten Quincy Jones som fyllt 90 år och pryder magasinets senaste omslag. 
Det blev en personlig och musikalisk afton på Hotel Kung Carls jazzklubb vid Stureplan i Stockholm. För underhållningen stod ett par av Sveriges bästa entertainers och musikalartister, Rennie Mirro och Joachim Bergström med flera fantastiska musiker. I gruppen The High Society har Rennie, Joachim och kollegan Karl Dyall uppträtt bland annat på SVT:s nyårsfirande och med egna shower, men denna kväll sjöng de bara för eventets gäster. Och vilken show det blev - med musik från tiden då de legendariska sångarna Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr underhöll och ägde världen.

Under kvällen bjöds det generöst på bubbel, vin och goda snittar. Chefredaktören och festarrangören Lina Bielsten välkomnade alla gäster tillsammans med Mikael Gordon Solfors från 2Entertain. Mikael som är son till legendariske saxofonisten Dexter Gordon berättade om den kommande långfilmen om jazzens ikoner, som kommer att synas på flera internationella filmfestivaler nästa år. I senaste numret av Östermalms Saluhall Magasin uppmärksammas denna kulturskatt och en hittills oberättad historia från familjernas perspektiv, med bland andra Eagle-Eye Cherry. Flera av familjemedlemmarna var på plats och ett helt gäng av Sveriges främsta musiker. Vi är så tacksamma för alla som ville fira detta musikarv och spendera en genuin kväll i goda vänners sällskap. 

Stort tack till: Rennie Mirro och Joachim Bergström med bandet. Tack även till personalen på Hotel Kung Carl som skapade familjär och hemtrevlig stämning, samt alla som hjälpte till - stort som smått - på eventet.  
Foto: Cawa Media och Sean Lewthwaite

Arrangör: Lina Bielsten, Bielsten & Co.
Samarbetspartners: Hotel Kung Carl, Taittinger Champagne, Wineaffair, Oddbird, Mastiff, Showtic och 2Entertain. 

PS. Till er som ännu inte sett den hyllade dokumentärserien så finns alla sex avsnitt fortfarande på SVT Play. Producerad av Mastiff och regissör Manal Masri med initativtagare Mikael Gordon Solfors.

När jazzlegenderna kom till Sverige: https://www.svtplay.se/nar-jazzlegenderna-kom-till-sverige. T.o.m. 14 augusti 2023. Missa inte det!!

Vill du se kvällens gäster? Scrolla i bildspelet nedan.
Chefredaktörens idol, Lisa Nilsson, ville hylla jazzens betydelse och njöt av underhållningen med Rennie Mirro och Joachim Bergström. Foto: Cawa Media.
Östermalms Saluhall Magasin med Quincy Jones på sommarens omslag. Omslagsfoto på Quincy Jones av Magnus Elgquist. 
Chefredaktör Lina Bielsten arrangerade jazzkvällen på Hotel Kung Carl, här med sommarutgåvan av magasinet. Foto: Sean Lewthwaite. 
Gitarristen Janne Schaffer har spelat med allt från Bob Marley till Stan Getz - och ABBA förstås. Han har medverkat på ca 5000 titlar i sin karriär. Här kan vi tala om levande legend. Foto: Sean Lewthwaite. 
Jazzmusikern Eric Bibb med fru Ulrika. Eric är pappa till Rennie Mirro och båda medverkar i SVT-dokumentären När jazzlegenderna kom till Sverige. Foto: Sean Lewthwaite. 
Mikael Gordon Solfors är iniativtagaren till dokumentären och långfilmen om jazzlegenderna som kom till Sverige. Hans pappa Dexter Gordon, ikonisk jazzsaxofonist, porträtteras såväl i filmen som i senaste numret av Östermalms Saluhall Magasin. Foto: Cawa Media.
Sångerskan Gladys del Pilar. Foto: Cawa Media.
Arrangören Lina Bielsten med världskände jazztrummisen Ronnie Gardiner, som också medverkar i SVT-dokumentären När jazzlegenderna kom till Sverige. Foto: Sean Lewthwaite.
Peter Getz är musiker och son till jazzikonen Stan Getz. Foto: Cawa Media.
Sångerskan Jessica Folcker. Foto: Cawa Media.
Vänninor på galej: sångerskan Malena Laszlo och skådespelaren Malin Berghagen. Foto: Sean Lewthwaite.
Välklädda entertainers som stod för kvällen svängiga underhållning: Joachim Bergström och Rennie Mirro, från The High Society. Foto: Sean Lewthwaite.
Underbara jazztrummisen och ikonen Ronnie Gardiner som bor i Sverige sedan många år. Foto: Sean Lewthwaite. 
Författaren Louise Boije af Gennäs med dottern Elsa Lagercrantz. Foto: Sean Lewthwaite.
Festlig trio: Anna Fylkehed, Jasmine Kara och Kristin Amparo. Foto: Sean Lewthwaite
Äkta makarna Marianne Scheja och Lars Fransson är stammisar både i Östermalmshallen och på magasinets event. Det gillar vi! Foto: Cawa Media. 
Glad kvartett med Jenny Lundahl (i rosa kostym) som tog emot kvällens gäster och pianisten Anna Lannström (i vitt), med sällskap. Foto: Cawa Media.
Rutinerade mediaparet Ann och Leif Schulman, alltid så fint matchade. Foto: Sean Lewthwaite. 
Trombonisten Karin Hammar (till höger) med sällskap. Karin klev även upp på scen och gästade en låt med Rennie Mirro, Joachim Bergström och bandet till allas stora glädje. Foto: Sean Lewthwaite.
Hockeyhjälte i AIK, Mats Ulander, med journalisten och programledaren Arthur Ringart, nu aktuell med ny podd Lördagsgodis tillsammans med radiolegendaren Ulf Elfving. Foto: Cawa Media.
Kändisfrisören Beba Jonsson i kvällens härligaste outfit. Foto: Cawa Media.
Fotograf Cia Liljeton och fastighetsmäklare Caroline Nordenfalck, Oscars Fastighetsmäkleri. Foto: Cawa Media.
Sylvia Martinsson, projektledare marknad på 2Entertain, med Dilan Armas. Foto Cawa Media. 
Jan-Olov Andersson från Aftonbladet med sällskap. Foto: Cawa Media
Kristian Iwung från Live Nation med sällskap. Foto: Sean Lewthwaite.
Elin Olsson från Micael Bindefeld med sällskap. Foto: Cawa Media.
Stilige Frej med mamma Anette Ersa Engberg, båda från Poggenpohl Stockholm som tillverkar exklusiva kökslösningar. Foto: Cawa Media.
Skribenten Jenny Olsson (till höger) med sällskap. Foto: Cawa Media.
Champagne Taittinger från Wineaffair hade egen bar hela kvällen. Ett populärt ställe bland gästerna.
Alla gäster fick med sig en liten presentpåse från Bielsten & Co med vita chokladpraliner smaksatta med blåbär och citron, inköpta hos Betsy Sandberg Choklad i Östermalmshallen förstås. Foto: Cawa Media.
Nästan först på plats var Amanda Kaiser och Lena Bielsten som såg fram emot underhållningen med Rat Pack Show. Foto: Sean Lewthwaite.
På Bielsten & Co-event bjuder vi alltid på bubbel från Oddbird. En självklarhet att det alltid ska finnas alkoholfritt alternativ för våra gäster! Foto: Cawa Media.
Rennie Mirro, i sin snygga kostym från Rose & Born, gör sig redo för kvällens show. Foto. Sean Lewthwaite.
Joachim Bergström från The High Society. Foto: Sean Lewthwaite.
Jazzmusikern Eric Bibb. Foto: Sean Lewthwaite.
Ronnie Gardiner. Foto: Sean Lewthwaite.
Chefredaktör och festarrangör Lina Bielsten välkomnade gästerna på Hotel Kung Carls jazzklubb och berättade om nya numret av Östermalms Saluhall Magasin med feature story Quincy Jones 90 år. Foto: Cawa Media.
Mikael Gordon Solfors från 2Entertain, son till jazzikonen Dextern Gordon, presenterade magasinet och den kommande långfilmen om jazzlegenderna som kom till Sverige. Foto: Sean Lewthwaite.
Joachim Bergström och Rennie Mirro öppnade kvällen med sången Me and my shadow. Foto: Sean Lewthwaite.
The High society. Foto: Cawa Media.
Rennie Mirro bjöd på en fin tolkning av Mr Bojangles (från hans idol Sammy Davis Jr). Foto: Sean Lewthwaite. 
Jocke & Rennie showade loss och fick alla i lokalen att dansa med. Foto: Cawa Media.
Rennie Mirro. Foto: Cawa Media.
Let the good times roll. Med Jocke, Rennie och The High Society-bandet. Foto: Cawa Media.

jazzkväll med östermalms saluhall magasin på Hotel kung carl.
Arrangör: Lina Bielsten